Wat is FUT?

What the FUT is FIFA Ultimate Team?

FIFA Ultimate Team (FUT) is de populairste spelvariant in de voetbalgame FIFA. De naam zegt het al; in deze spelmodus moet je jouw ultieme team bouwen, maar dat gaat niet zomaar. Om jouw droomploeg samen te stellen, moet je FIFA-coins verzamelen en challenges voltooien.

Met deze digitale FIFA-munten kun je jouw favoriete spelers kopen op de transfermarkt. Hoe beter de speler, hoe hoger de prijs natuurlijk. Ook verdien je door te spelen voor pakketjes. Heb je een beetje geluk? Dan kan je zomaar Fifa kaarten van Lionel Messi of Cristiano Ronaldo uit zo’n pakketje trekken!

Ook het bouwen van jouw team gaat niet zomaar. Spelers moeten met elkaar linken door bijvoorbeeld dezelfde nationaliteit te dragen, in dezelfde competitie of bij dezelfde club te spelen. Alleen op die manier kan jouw team optimaal functioneren en zullen de FIFA coins uiteraard volgen!

Het grote doel is dus om een zo goed mogelijk team samen te stellen. Dat doe je met verschillende Fifa kaarten, die je ook kunt aanschaffen in onze webshop. Maar welke kaarten heeft FUT allemaal te bieden?

Basis Fifa kaarten

Alle spelers uit competities die zijn aangesloten bij FIFA Ultimate Team krijgen aan het begin van het spel hun eigen basiskaart. De voetballers krijgen eigen statistieken die zijn gebaseerd op hoe goed ze in het echt hebben gepresteerd. Lionel Messi heeft in FIFA22 bijvoorbeeld de beste basiskaart, met een rating van 94.

Deze kaarten zijn het gehele FIFA-jaar verkrijgbaar in het spel en zijn onderverdeeld in zes verschillende categorieën. Alle spelers met een algemene rating van 75 of hoger hebben een gouden (zeldzame of gewone) Fifa-kaart. Voetballers tussen de 65 en 74 staan op een zilveren (zeldzame of gewone) Fifa kaart. Spelers met een rating van 64 of lager moeten het doen met een bronzen (zeldzame of gewone) Fifa kaart. Welke basiskaart denk jij te hebben verdiend?

Team of The Week Fifa kaart

Naast basiskaarten brengt het voetbalspel ook iedere week een Team of The Week uit. Dat is een selectie (samengesteld door het spel zelf) met daarin de spelers die in het ‘echte’ voetbal de afgelopen week het best gepresteerd hebben. Al deze spelers krijgen een speciale TOTW-kaart met een geupgrade rating. Heeft Virgil van Dijk twee keer gescoord tegen Duitsland? Dan komt hij waarschijnlijk in het Team of The Week met een rating van 90 (in plaats van de 89 op zijn basiskaart). Heeft een van jouw teamgenoten de show gestolen afgelopen weekend? Dan is dit de perfecte kaart!

Icons-, Heroes en Ones To Watch-Fifa kaarten

In FIFA Ultimate Team kunnen gamers niet alleen spelen met spelers die momenteel actief zijn in het profvoetbal. Ook legendarische voetballers zoals Johan Cruijff, Diego Maradona en Zinedine Zidane zitten in het spel. Deze ex-profs hebben allemaal een speciale icon-kaart, die met alle andere kaarten linkt. Sommige legendes zijn gebonden aan een eigen competitie met zogenoemde FUT Heroes-kaarten. Zo heeft Diego Milito bijvoorbeeld een speciale Serie A kaart. Deze spelers linken met alle spelers uit diezelfde competitie. Daarnaast brengt FIFA ieder jaar aan het begin van het FIFA-seizoen Ones To Watch-kaarten uit. Spelers die een in de zomer een grote transfer hebben gemaakt, verdienen zo’n speciale FUT-kaart. De rating van deze kaart groeit gelijk met het aantal keren dat de speler in het TOTW komt.

Europese Fifa kaarten

In FIFA Ultimate Team komen ook verschillende Europese Fifa kaarten voor. Spelers die het goed doen in de verschillende Europese competities (Champions League, Europa League of Conference League) krijgen bijvoorbeeld aan het eind van de groepsfase een speciale kaart in het spel. Droom jij altijd al van een avontuur in een van deze prachtige toernooien? Dan is deze kaart vast iets voor jou!

Speciale promo Fifa kaarten

Door het jaar heen lanceert FIFA ook nog vele andere speciale promo kaarten. Flashback-, Versus-, Rulebreakers- en Showdown-kaarten zijn een aantal voorbeelden hiervan. Al deze Fifa kaarten hebben in het spel hun eigen specialiteit. Bij sommige Fifa kaarten worden bijvoorbeeld specifieke statistieken geupgrade (Numbers Up). Andere kaarten verdienen voetballers door bijvoorbeeld een record te vestigen in de voetballerij (Record Breaker). Daar zal dus vast iets bij zitten wat perfect past bij jou of jouw vriend of vriendin!

Maak je eigen Fifa kaart hier